Wat zijn de populairste uitgaansgelegenheden voor jongeren?

De populairste discotheken/clubs in Rimini zijn:

GoFUn uitzicht banner

Club Life

Life Club

Discotheek Life is echt een discotheek voor de Nederlanders. De discotheek bestaat uit twee verdiepingen. Op de eerste verdieping worden hits uit de Nederlandse top 40 gedraaid. Verder is er regelmatig een happy hour. Je kunt ook  buiten zitten wat met de aangename avondtemperatuur toch wel fijn is. De benedenverdieping is best groot. Je hebt aan weerszijde een bar. Vanaf 3 uur ’s nachts schakelt de dj over naar Hardstyle & Hardcore. Elke avond is er een verschillend thema, bijvoorbeeld tequila-bier-smirnoff-cuba-beach- en schuimparty’s! Mocht je iets verder van deze discotheek zitten dan is het mogelijk om via je reisorganisatie een busje te regelen van de Life. Dit busje haalt je op en indien je voor sluitingstijd weg gaat zijn er busjes die je terug brengen. Mocht je het busje gemist hebben is er ook nog altijd de Blue Line bus, de nachtbus.

Carnaby

Carnaby

Als je op zoek bent naar een goede discotheek dan is de Carnaby wat je zoekt. De discotheek bestaat uit 3 verdiepingen. Elke verdieping heeft z’n eigen dj en dus een andere muziekstijl. Er komen vooral veel Italianen, Duitsers en Nederlanders.

 

Baia Imperiale

Baia Imperiale

De Baia Imperiale is de grootste discotheek van Europa! Een geweldige ervaring waar je een keer geweest moet zijn. De discotheek heeft een prachtig decor, een ongelofelijk unieke sound en vele mooie waterpartijen. De toegang van de Baia Imperiale is wel wat duurder dan de andere discotheken. Om binnen te komen betaal je entree en ook de drankjes zijn duurder dan je gewend bent. De meeste reisorganisaties organiseren op een vaste avond een tripje naar deze discotheek.

 

Altromondo Studios

Altromondo Studios

Altromondo Studios is een discotheek met spectaculaire lasershows! Regelmatig hebben ze optredens van bekende DJ’s zoals Hardwell, Nicky Romero en Afrojack. Het is al jaren de nummer twee discotheek van Italië en staat in de DJ Magazine’s top 100 op de 44e plek van beste discotheken ter wereld. Het is wel een eindje uit het centrum van Rimini, maar er gaan altijd bussen heen en weer die je via de reisleiding of zelf kunt regelen.

Zijn er ook Nederlandse kroegen?

De Life is behoorlijk Nederlands georienteerd, hier worden ook regelmatig feestjes door Nederlandse jongeren reisorganisaties georganiseerd.

Wat kost een biertje?

Een biertje in een club/discotheek als de Live en Carnaby kost al snel 4 euro. Een mixje kost ook 4 euro, maar wordt daarentegen in de meeste clubs goed gevuld. In de Baia Imperiale ligt prijs van een biertje nog hoger. De Life heeft regelmatig happy hours, je krijgt dan 2 drankjes voor de prijs van 1.

Hoeveel entree betaal je voor een discotheek?

In de meeste discotheken vragen ze minimaal 10 euro entree. Dit is meestal inclusief één gratis consumptie. Bij de proppers kun je proberen een speciale deal te maken als je met een grote groep naar binnen gaat.

GoFUn uitzicht banner

Mag ik roken in de kroeg of discotheek?

In Italië mag sinds 10 januari 2005 niet meer gerookt worden in openbare ruimtes. Alle werkplekken, cafés, restaurants en andere uitgaansgelegenheden horen rookvrij te zijn. Rokers mogen alleen binnen een sigaret opsteken als daar speciale ruimtes voor zijn gemaakt.