Zakkenrollers

Net als in de grote steden zul je in Rimini ook op moet letten op de zakkenrollers. Zorg altijd dat je je portemonnee op een plek hebt zitten waar iemand niet makkelijk bij kan.

Balletje-balletje

Balletje-Balletje is het (illegale) spelletje met 3 bekers en een balletje. Ook in Rimini wordt dit vaak aangeboden. De man achter de tafel beweegt de bekertjes zo snel mogelijk over de tafel en een omstander mag na betaling van een bepaald bedrag raden waar het balletje onder ligt. Meestal is er één omstander die het vaak goed heeft, dit is namelijk de handlanger van de man achter de tafel. Hij zorgt er voor dat mensen geloven dat het echt kan en haalt mensen over om te spelen. Dit spel is echter één grote goocheltruc en de man achter de tafel kan vaak zelf bepalen waar het balletje ligt, zonder met de bekertjes te schudden. Trap hier dus niet in! Je zal niet de eerste zijn die 20 euro neerlegt omdat je het zeker weet en vervolgens blijkt het balletje er niet onder te liggen. Vervolgens mag je niet onder de andere bekertjes te kijken om er zeker van te zijn dat het spelletje überhaupt nog in het spel is.
Een andere manier waarop ze met balletje-balletje je geld proberen te verdienen is misbruik maken van de omstanders die zeer geïnteresseerd naar het tafereel staan te kijken. De ideale gelegenheid dus om eens even wat portemonnees te verzamelen. Let dus ook hier weer goed op zakkenrollers!!

Nooit alleen over straat

Waar je ook nog wel door je reisleiding met minder prettige verhalen voor zult worden gewaarschuwd is dat je nooit alleen over straat moet gaan s´nachts na ´t stappen. Je bent als (dronken) toerist in een vreemde stad als Rimini een makkelijk slachtoffer voor een groep Italianen. Het minst erge wat je kan overkomen in zo’n geval is dat ze je door het betalen van je zakcentjes laten gaan. Zorg dus dat je altijd met minimaal 3 mensen over straat loopt en mocht je een vrouw zijn dan raad ik je echt aan om de taxi, blue line (nachtbus van Rimini) of een busje van de discotheek te regelen. De meeste discotheken bieden de service om je gratis met een bus naar de vele haltes in Rimini te brengen, ook als je buiten het centrum van Rimini zit rijd er meestal een bus. Vraag hier dus naar bij het personeel van de discotheek.