Stranden in RiminiBellariva

Deze plaats ligt in de buurt van zowel de Rimini Sud afrit van de snelweg A14 en Fellini luchthaven in Miramare.
Bellariva ligt op ongeveer 4 km afstand van het station in Rimini en is verbonden met het centrum van de stad door verschillende bus-en trolley-buslijnen (nr. 11).
De toeristische commissie bevordert talrijke partijen en feesten, vooral tijdens het zomerseizoen. De meest bekende traditionele festivals zijn de “Clamfest” en het “Festival Sangiovese” met muziek gespeeld door de orkesten van Romagna.
Er zijn sportfaciliteiten, geïnstalleerd op het strand bij elke badfaciliteiten, waar het mogelijk is om te spelen Italiaans bowling, strand basketbal, beach tennis en beach volley. De voorzieningen zijn gratis beschikbaar voor iedereen, jong en oud.

Marebello

Marabello is een beetje verder gelegen naar het zuiden dan Bellariva, kan gemakkelijk worden bereikt via de snelweg A14 of vanuit het centrum van Rimini met behulp van een van de buslijnen.
Het strand is bijzonder groot en zacht en tijdens de zomer organiseert de toeristische commissie folk beurzen met Italiaanse bowling wedstrijden op het strand en Romagna wijnen geserveerd in de traditionele terracotta kruiken.
Vaak is er s’avonds een schitterend vuurwerk op het strand.

Toegankelijkheid: Snelweg A14 afslag Rimini sud
11 richting Riccione, stop 24-25

Miramare

Deze locatie ligt halverwege tussen Rimini en Riccione.
Het is een ideale locatie voor jonge mensen die op zoek zijn naar goedkope accomodaties in de typische “pensioni” of op het terrein van de camping vlakbij de kust.
Het strand van Miramare ligt op een gunstige positie, omdat het dichtbij de Internationale Luchthaven “Federico Fellini” ligt en het per bus uit zowel Rimini als Riccione goed te bereiken is.
Discotheken, pubs, winkeltjes en arcadehallen zijn de belangrijkste attracties voor de liefhebbers van plezier.
Dan zijn er sportfaciliteiten waaronder tennis, schaatsen en banen voor het spelen van Italiaans jeu de boules.
Een alternatief is een ontspannende wandeling om te gaan winkelen in de Viale Oliveti.

Rivabella

Rivabella ligt twee kilometer van het centrum van de stad en is bereikbaar met de auto vanaf de snelweg A14 (afrit Rimini Nord) of per stadsbus vanaf Rimini treinstation.
Rivabella biedt stranden met fijn zand en zee dat is ideaal voor kinderen omdat het wordt beschermd door koraalriffen. Zomer leven is verlevendigd door “Avonden van Liscio”, de typische folk dance van Romagna, en door vele mogelijkheden om wijn te proeven en ciambella, de lokale cake. In aanvulling op de feesten, zijn er veel mogelijkheden om sport te beoefenen, zoals de Italiaanse bowling competitie, de vettige paal en touwtrekken. Niet ver van hier zijn er tennisbanen, voetbal en softbal velden.
Voor de mensen die van winkelen houden is er de strand promenade welke erg gezellig is, met haar koffie bars, Italiaanse ijs winkels en restaurants vis specialiteit.

Torre Pedrera

Het is de noordelijkste strand op 7 km van het centrum van Rimini (en kan worden bereikt met de stadsbus in 20 minuten). De Rimini Nord afrit van de snelweg A14 leidt direct naar Torre Pedrera.
Gastvrijheid is gewaarborgd door het brede scala van de aangeboden mogelijkheden: van de kleine familie-hotels tot de hogere categorie hotels, tot de particuliere flats aan de camping. Langs de straat die parallel loopt met de spoorlijn is er één keer per week plaatselijke markt, het drukkere centrum, met zijn boetieks, pizza restaurants, koffie bars en souvenirwinkels is op de promenade.